El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat a l'Ajuntament de Súria la contractació de suport tècnic per fer accions d'acompanyament a les persones del Poble Vell o del barri de Sant Jaume que es trobin en situació d'atur o que vulguin millorar la seva feina actual.

La iniciativa forma part del programa Treball als barris, promogut pel SOC a diferents ajuntaments catalans. El programa s'adreça a persones residents en aquests dos barris suriencs per tal d'incloure-les en el servei de Desenvolupament Local de l'Ajuntament i fer un seguiment de la situació laboral al Poble Vell i a Sant Jaume.

Actualment, el servei de Desenvolupament Local disposa de tècnics especialitzats a oferir informació sobre temes relacionats amb la recerca de feina i la gestió del propi currículum. També compta amb suport informàtic a través del Club de la Feina, un equipament per aprendre a gestionar les dades personals i a utilitzar Internet per a la recerca de feina.

Com a accions complementàries i adreçades a les persones usuàries del Poble Vell i de Sant Jaume, s'impartiran uns tallers monogràfics per grups de treball, definits en funció de les necessitats i interessos dels participants. També s'estendrà la utilització del Club

de la Feina, fent un seguiment més individualitzat dels usuaris.