Súria ha instal·lat cinc contenidors per a la recollida d'oli usat de cuina al centre urbà i als barris de Joncarets, Salipota, Santa Maria-Bellavista i Sant Jaume. Ha estat una iniciativa de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, l'Ajuntament i l'entitat bagenca Hàbitat Natural. L'oli de cuina haurà de ser dipositat als nous contenidors en envàs de plàstic i amb tap de rosca.

Amb aquesta iniciativa, l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament pretén fer un nou pas per facilitar la pràctica de la recollida selectiva i apropar-la a la ciutadania. Tanmateix, a banda dels nous contenidors, aquest tipus de residu domèstic es podrà seguir portant a la deixalleria municipal i a la deixalleria mòbil.

Els contenidors d'oli usat de cuina són al costat dels altres contenidors de recollida selectiva, que en aquests casos es troben al pàrquing de l'antic cinema Califòrnia, al carrer Picasso, a la rotonda de l'escola Mare de Déu de Montserrat, al carrer del Transportador, i al carrer Àngel Guimerà. Aquesta iniciativa no té cap cost per a l'Ajuntament.