Els gegants de Cardona, la banda de música, l'Àliga de Cardona i el ball de bastons protagonitzaran la cercavila que el diumenge 9 de febrer recorrerà els carrers més cèntrics de la capital catalana per celebrar la festivitat de Santa Eulàlia. Les figures del folklore cardoní desfilaran acompanyats de l'Àliga i els gegants de Barcelona i els ministrils de la ciutat en homenatge a la festivitat de Santa Eulàlia.

A la trobada hi participaran prop de 150 voluntaris de diverses entitats cardonines que estan vinculades al patrimoni folklòric i festiu de la vila ducal, com l'Associació de Geganters i Grallers de Cardona, els Geganters de Planès i Bergús, el Consell de l'Àliga i els aliguers de Cardona, la Banda de Música i la Confraria de la Mare de Déu del Patrocini, patrona de Cardona.

La participació de Cardona a les festes de Santa Eulàlia forma part de les actuacions de promoció cultural que es recullen en el conveni que els ajuntaments de Cardona i Barcelona van signar l'any 2012 per donar a conèixer la història de la guerra de Successió i promocionar culturalment i turísticament les dues ciutats.

L'intercanvi cultural entre Cardona i Barcelona inclou també l'exposició del seguici festiu cardoní a la capital catalana. A partir d'avui fins al 16 de febrer el Palau de la Virreina acollirà una exposició dels gegants de Cardona, l'Àliga i els vestits del ball de bastons. La mostra es podrà veure cada dia de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Serà la primera vegada que el seguici festiu de Cardona s'exposa de manera específica a la ciutat de Barcelona.