La Universitat de Buenos Aires investirà el ginecòleg navarclí Josep Maria Carrera Macià doctor honoris causad'aquesta institució. Carrera, excap del Servei d'Obstetrícia i Medicina Perinatal de l'Institut Universitari Dexeus de Barcelona, ha estat, entre altres càrrecs, vicepresident de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

La Universitat de Buenos Aires destaca que el doctor Carrera Macià "fa quaranta anys que manté forts vincles amb la Medicina Perinatal de l'Argentina".

Així mateix, ha estat fundador i president de l'Associació Espanyola de Diagnòstic Prenatal i de la Societat Iberoamericana de Diagnòstic Prenatal, president del Comitè Europeu de Tecnologia Doppler en Medicina Perinatal, fundador i president de l'organització Matres Mundi, membre de l'Academy of Medical Sciences of Croatia, secretari general de World Association of Perinatal Medicine, de la International School of Perinatal Medicine for Africa i de la International Academy of Perinatal Medicine.

Josep Maria Carrera ja té actualment la distinció de doctor honoris causa de la Universitat de Coimbra i de la Universitat de la República d'Uruguai. Entre altres distincions, ha estat nomenat membre d'honor de societats científiques de diversos països.