Punt i apart contundent en el procediment obert pel Tribunal de Comptes per les presumptes irregularitats econòmiques comeses per l´Ajuntament de Moià durant quatre anys (2006-2009). El magistrat que porta el cas ha admès ha tràmit la demanda formulada pel ministeri fiscal centrada en tres persones.

En concret, el jutge veu possibles responsabilitats -i, per tant, obre un processament sobre ells- en les figures de l´exalcalde Josep Montràs (CiU); l´exsecretari Francesc Armengol i qui va ser l´interventor en els darrers anys de govern Montràs, Alfons Rossell.

Per contra, el Tribunal considera que no hi ha motiu de mantenir-los com a presumptament responsables i, en conseqüència, acorda apartar-los del cas, les vint persones restants que havien estat incloses inicialment en la instrucció que prèviament havia realitzat la Sindicatura per delegació del Tribunal. Concretament, queden a partir d´ara fora de la causa Teresa Terricabras, Ferran Llusà, Joaquim Forcada, Jordi Autet, Iolanda Burdó, Carles Padrós, Lluís Gómez, Maria Àngels Morera, Josep Antoni Martínez, Àngel Cabeza, Jordi Candela, Xavier Lladó, Jordi Huguet, Francesc Torres, Josep Romeu, Sílvia Mur, Alfons Gisbert i Enric Terencio. Tots ells eren regidors en els anys investigats, que abracen dos mandats diferents. També s´aparta del cas Manel Riera, que havia format part del Consell d´Administració de la soceitat pública MoiàFutur.