El Geoparc de la Catalunya Central ha estrenat el nou Centre de Documentació i Recerca a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa. El Consell Comarcal del Bages pretén que aquest sigui un espai de referència per a tots els investigadors que facin recerca de temes geològics i miners del territori.

El comitè científic del parc ha recollit els primers documents que ja es poden consultar a la biblioteca i es distingeixen amb una etiqueta pròpia. El president del Geoparc i conseller comarcal de Turisme, Joan Vinyes, va destacar ahir durant l'acte de presentació d'aquest centre que "el Geoparc no s'explicaria sense la UPC" i va fer públic "l'agraïment a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa per incorporar el nou fons documental que s'anirà ampliant de manera progressiva".

El nou Centre de Documentació també té presència a la xarxa. Durant les darreres setmanes s'han seleccionat més d'un centenar de documents relacionats amb la geologia, la minera i el medi ambient de les biblioteques que formen part de la UPC. D'aquesta manera, es pot accedir a un ampli catàleg en línia amb la majoria de documents accessibles per a tot el públic. Aquest fons es pot consultar a través de la pàgina web http://bcumgeoparc.epsem.upc.edu/ i també des del lloc web del Geoparc (www.geoparc.cat). És un fons actualitzat i a mesura que es vagin generant nous estudis, publicacions i treballs hi seran incorporats.