Trobar-se de nit amb figurants vestits de negre i ales blanques barrejats entre el públic en festes populars del Bages podria ser un fet habitual a partir d'ara. Es tracta del projecte Àngels de Nit, que impulsen el Consell Comarcal del Bages i l'Oficina Jove del Bages, i que pretén fomentar els hàbits saludables entre el jovent aprofitant espais d'oci nocturn, de moment a l'aire lliure. Es començarà a posar en pràctica dilluns, a la revetlla d'Artés, i per la Festa Major de Manresa, el 29 d'agost.

Aquest projecte recupera una iniciativa semblant que el Consell Comarcal havia posat en pràctica del 2003 al 2008 en locals nocturns de la comarca. Ara es reactiva i es vol associar a festes majors i actes populars, per arribar a més públic i més jove, segons la consellera comarcal d'Educació, Sònia Díaz. I és que abans, "el focus eren joves de 16 a 18 anys, però veiem que el consum de drogues i alcohol també afecta els de 13 o 14".

La campanya vol incidir en els hàbits saludables dels joves pel que fa a consum de drogues i alcohol, i prevenció de malalties de transmissió sexual o embarassos no desitjats. Per això, en aquestes festes es barrejaran entre el públic els Àngels de Nit, 25 figurants que repartiran des de preservatius fins a ampolles d'aigua fresca, i que aprofitaran el contacte amb els assistents per conscienciar-los. Són una cinquantena de voluntaris del mòdul sociocultural de l'institut Guillem Catà de Manresa, que han rebut formació prèvia.