01 de juliol de 2014
01.07.2014
Dos anys després de presentar-lo

El dipòsit de gas subterrani al Bages està aturat a Madrid

La Generalitat desconeix com està el procediment malgrat que n'ha requerit informació al ministeri

01.07.2014 | 08:19

Dos anys després que Gas Natural fes públic l'objectiu de construir un macromagatzem subterrani al terme de Balsareny, el projecte encara està encallat al ministeri d'Indústria, que és el que ha de concedir el permís d'explotació. A hores d'ara, però, no se sap en quina fase es troba, ni quan es podria completar. Fonts de la companyia gasista asseguren que el procediment va avançant amb el compliment de tots els informes necessaris i els que el govern central els va requerint, però també reconeixen que ho està fent lentament i que en aquests moments és impossible establir cap calendari per a la materialització d'aquesta infraestructura.

En concret, Gas Natural està pendent de l'autorització del que s'anomena projecte administratiu, que inclou la corresponent autorització d'impacte ambiental del magatzem. Segons la companyia, s'està a l'espera "de resposta per part del ministeri i de si se'ns requereix alguna informació addicional a tota la documentació presentada amb la sol·licitud".

En paral·lel, segons les mateixes fonts, a través de la Generalitat també es va iniciar la tramitació urbanística del projecte i, hi afegeix la companyia, "continuem realitzant altres estudis de complement, que no són els que purament demanen per als tràmits, però que cal tenir fets des del punt de vista" de les necessitats de l'empresa.

Ara bé, la lentitud i, sobretot, l'hermetisme amb què el ministeri està portant a terme la tramitació dels permisos ha generat cert malestar a la Generalitat, ja que tot i que des del departament d'Empresa i Ocupació s'han fet requeriments d'informació al govern central per saber com està evolucionant el procediment, "fins ara només s'ha rebut silenci com a resposta", segons han posat de manifest fonts de la conselleria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18