05 de juliol de 2014
05.07.2014
Confia que el jutge autoritzi el projecte

Sant Mateu de Bages "aposta" per l'abocador

La plataforma diu que el contenciós del promotor confirma que "es tracta d'un gran negoci"

05.07.2014 | 00:00

El cas de l'abocador de Sant Mateu ha arribat als jutjats i ahir ja hi van haver les primeres reaccions: mentre que l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages aposta en ferm per l'abocador i confia que el jutge l'autoritzi, la Plataforma Salvem Callús, contrària a la instal·lació, assegura que el contenciós del promotor demostra que "es tracta d'un gran negoci" i no pas d'un intent de recuperar un paisatge.

Tal com va publicar ahir Regió7, l'empresa Efienergia ha iniciat la via judicial després que el Govern li denegués la llicència ambiental per poder instal·lar un dipòsit de deixalles compactades a Sant Mateu. Davant aquest pas, l'alcalde de Sant Mateu, Pere Ribera (Unió), va recordar ahir que "des del primer dia ens va semblar un projecte interessant per a Sant Mateu, sempre que sigui un abocador de bales, no de res més. Ni de residus especials ni de deixalles a cel obert".

Ribera va subratllar que l'abocador aportaria més recursos econòmics al municipi i va assegurar que no el preocupen les possibles afectacions sobre el medi (argument que va fer servir la Generalitat per tombar el projecte): "he visitat l'abocador Elena de Cerdanyola (similar al que es vol fer al Bages i que ara ja està ple i clausurat), hi he anat amb pluja, amb ventÉ i de les bales no se n'escapa res. És inert. Un cop omplert, quedaria totalment tapat i amb un parc a sobre".

Ribera destaca que Sant Mateu hi podria guanyar doblement: "hi guanya econòmicament" i també "recuperem un espai que està molt malmès (una antiga argilera que durant anys va ser explotada per una empresa que feia maons), que, sinó és així, no sé qui el reblirà, el forat, perquè val molts diners".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18