La vídua del miner Jorge Martínez i la seva filla, menor, han guanyat una batalla judicial a la mateixa empresa Iberpotash, a la subcontractada que tenia llogat el seu marit i pare, IMSA, i a l'Institut Nacional de la Seguretat Social i a la Tresoreria General de la Seguretat Social. Tots aquests estaments havien fet informes contraris al pagament de prestacions econòmiques a la família. Ara, una sentència del Jutjat Social número 22 de Barcelona dóna la raó a la família perquè conclou que no hi havia les mesures de seguretat suficients per evitar la caiguda mortal que va tenir Jorge Martínez.

Administrativament, la sentència estima la demanda presentada per les familiars de la víctima i declara la responsabilitat de les quatre parts abans esmentades "per la manca de mesures de seguretat en l'accident que va patir el dia 12 de maig del 2012 el senyor Jorge Martínez", i atenent aquestes circumstàncies, el jutge condemna "amb caràcter solidari les dues empreses condemnades, Iberpotash i Ingeniería de Montaje Norte SA (IMSA), a abonar a la demandant el recàrrec per manca de mesures de seguretat en totes les prestacions de Seguretat Social del 50%". Aquest és la quantitat màxima a la qual podien aspirar les demandants.

L'empresa Iberpotash no s'ha volgut pronunciar sobre els fets ni el procediment. Mantindrà el mateix criteri que en la majoria de casos de lluitar en els tribunals per entomar les mínimes càrregues possibles en accidents laborals. Per tant, el recurs sobre aquesta sentència sembla més que probable.