El dissabte passatl, i amb la visita del diputat al Congrés Joan Tardà, va tenir lloc l´acte de presentació de Domènec Òrrit com a candidat d´ERC a l´alcaldia de Castellnou de Bages.

La jornada va començar amb la visita de Tardà, acompanyat per un nombrós grup de veïns, al nucli antic de Castellnou: l´església de Sant Andreu, el Museu dels Maquis i la tomba de Ramon Vila Capdevila, el darrer maqui català. El diputat, gran coneixedor de temàtica de memòria històrica es va interessar vivament pels fets detallats en el marc arquitectònic i el Museu. ??Un cop finalitzada la visita i amb la sala polivalent plena d´assistents es va iniciar l´acte, conduit per Esther Bacardit, amb el parlament del candidat a l´alcaldia. Òrrit va perfilar les línies d´actuació i compromís del projecte d´ERC per a Castellnou que, va afirmar, "el volem obert, transversal i inclusiu, implicat amb l´ètica del bé comú i dels valors republicans, que busca aquells entorns on es promoguin els valors que afavoreixen les relacions humanes".

Joan Tardà va prendre el relleu fent una anàlisi de la situació actual, de la involució democràtica i la pèrdua de drets que s´està produint i centrant-se amb el ferm compromís de fer la consulta del 9N on, segons les seves paraules, "assistirem a la primera contracció del part de la República Catalana que, qui sap, si no es materialitzarà en les eleccions municipals del maig vinent". Finalitzà l´acte una sessió de fotografies i una distesa tertúlia entre diputat, candidat i públic assistent.