Santpedor haurà de pagar 2.000 euros més anuals en concepte de lloguer de terrenys perquè l'escola la Serreta pugui disposar d'un nou mòdul prefabricat per completar així tot el cicle de primària. Una situació que es donarà a partir del proper curs, quan per primera vegada aquest centre tindrà una línia -és a dir, una aula per curs- de tots els nivells, des de P3 fins a sisè.

El cas d'aquesta escola santpedorenca -una de les dues públiques de primària que hi ha al municipi, juntament amb la Riu d'Or- és simptomàtic de les limitacions de la conselleria d'Ensenyament per planificar nous equipaments i dels esforços que hi ha de posar el consistori per poder garantir la continuïtat i adequació del centre a la demanda creixent.

La Serreta va obrir portes el setembre del 2007 amb una aula de P3 i en una ubicació provisional amb barracons. Set anys després ja ha completat tot el cicle de primària i ha d'ampliar amb nous mòduls sense que el departament pugui oferir encara cap previsió a l'Ajuntament sobre quan es podria començar a fer realitat el que ha de ser l'edifici definitiu del centre. Mentrestant, l'escola ha anat creixent progressivament en la ubicació provisional.