Un total de 37.495 persones van participar a tot Catalunya en el multireferèndum, el 8,6% de les quals ho va fer a través de les taules instal·lades en diferents municipis de les comarques centrals.

En concret, van ser 3.253 persones, les que van voler exercir el vot en les taules ubicades al Bages, al Berguedà, l'Anoia i el Solsonès.

Els promotors d'aquesta iniciativa en van presentar ahir els resultats. Malgrat les prohibicions de la Junta Electoral Central, 1.210 voluntaris van instal·lar 271 taules de votació en 120 municipis del país.

Desglossat per comarques, al Bages van votar 1.423 persones, en les 13 taules repartides entre 7 municipis; al Berguedà ho van fer 895 persones (1 municipi i 3 taules); al Solsonès, 504 (2 municipis i 3 taules) i a l'Anoia, 431 (3 municipis i 4 taules).

Entre els temes consultats en el conjunt de Catalunya, el 73% dels enquestats rebutgen el projecte de Barcelona World, el 93,1% vol deixar de pagar l'anomenat deute il·legítim i el 91,5% vol una agricultura sense transgènics a Catalunya. Les entitats organitzadores destaquen el "valor democràtic" de la iniciativa i valoren positivament l'actitud del miler de voluntaris que "desobeïren l'Estat espanyol" col·locant les urnes.

Pel que fa a les conseqüències judicials, hi ha un total de 23 persones imputades per haver format part de les taules, tres de les quals, de Berga, per presumpte delicte electoral arran de les denúncies presentades per apoderats que prenien part a les eleccions europees.

Segons el grup promotor, durant la jornada electoral del 25 de maig, els Mossos d'Esquadra van aixecar acta a 161 taules de les 237 instal·lades -entre les quals, de Manresa i Cabrianes- i van identificar fins a 510 persones.