Súria s’endinsa de ple en els dies centrals de la festa major. El programa, que manté actes destacats com el castell de focs o la trobada castellera, ja es va començar a desenvolupar el cap de setmana passat, amb actes destacats i tradicionals, com la proclamació de les pubilles i els hereus, que aboquen els suriencs al carrer.

Més d’una trentena d’entitats i empreses han col·laborat en la confecció del programa, sota l’organització d’una Comissió de Festes encapçalada pel regidor de Festes, Àngel López. Tots els actes de la festa major d’enguany són gratuïts, excepte les representacions de l’obra La ceba que es faran al Teatre del Foment Cultural. Es tracta d’una sàtira social original del mateix autor de la coneguda peça teatral El retaule del flautista. La primera representació ja es va dur a terme diumenge passat. La següent es farà dissabte, a les deu de la nit.

«Il·lusió al carrer»

En la salutació del programa, l’alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, expressa el seu desig que la festa major reforci «aquestes il·lusions que tots tenim en els projectes de futur per a Súria i per a Catalunya».

En el seu escrit, el batlle remarca l’esperit festiu, tradicional i participatiu d’una celebració que porta «il·lusió, pau i alegria als nostres carrers», assegura.

El programa d’enguany manté l’esquema tradicional, amb actes destacats com el castell de focs d’artifici (dilluns a les 23 h), les tocades al davant de la casa de la vila, els balls de nit, el concert de tarda a la plaça de Sant Joan, la trobada castellera (dissabte a les 18 h), la benedicció de vehicles, les havaneres i les ballades de sardanes, entre d’altres. El castell de focs tornarà a ser patrocinat per l’empresa Iberpotash.

Dins els actes de la festa major també s’inclourà per segon any consecutiu una recollida d’aliments adherida a la campanya «La fam no fa vacances», amb la col·laboració de Càritas Parroquial, Aliments Súria i els comerços de la vila. En el programa d’enguany, la Comissió de Festes expressa el seu record i homenatge a Joan Ramon Mitjans i Godino, que en els darrers anys havia participat activament en l’organització de la festa major i que va morir el desembre passat en un accident a la mina de Súria.