L'Ajuntament de Súria ha creat un servei de recollida i préstec temporal d'aparells i material tècnic de suport per a les persones de la vila que es trobin en situació de dependència.

L'objectiu del nou servei, anomenat Banc d'Ajuts Tècnics, és ajudar aquestes persones i les seves famílies a gaudir de més qualitat de vida. La seva gestió és a càrrec de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament.

El Banc d'Ajuts Tècnics pretén recopilar aparells, elements i altres instruments que serveixin per facilitar el moviment de les persones afectades (cadires de rodes, crosses, llits articulats, baranes, barres de subjecció, etcètera). Una de les primeres incorporacions és una grua domèstica que permet aixecar una persona amb mobilitat reduïda des del llit per tal de posar-la en una cadira de rodes, i a l'inrevés. El banc es proveirà d'aparells que hagin estat adquirits per l'Ajuntament o facilitats per altres institucions o entitats. També s'atendran donacions de material en bon estat, procedent d'usuaris que ja no els necessitin o de les seves famílies.

Les sol·licituds de cessió de material a persones amb mobilitat reduïda hauran de ser formulades a través d'una instància que es pot demanar a les dependències de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament en horari d'atenció al públic. En cas que els aparells sol·licitats no estiguin disponibles, la sol·licitud es posarà en llista d'espera. El servei és gratuït, però caldrà pagar una fiança de 50 euros per a la grua i de 10 euros per a la resta de material, que serà retornada quan es verifiqui que el material cedit es troba en bon estat.