L'empresa minera Iberpotash ha denunciat que la sentència que ha dictat el Tribunal Suprem i que l'obliga a presentar un pla de restauració per la muntanya de sal del Cogulló a Sallent li genera "inseguretat jurídica". Fonts de l'empresa han explicat a l'ACN que han complert "totes les normes" i se senten molestos perquè és "una empresa que inverteix al territori i té un pla d'inversió de 800 MEUR a tot Catalunya". Iberpotash també ha volgut deixar clar que la sentència "no és contra l'empresa", sinó contra la Generalitat, ja que és l'administració catalana qui haurà d'exigir a l'empresa la fiança i el pla de restauració. Amb tot, Iberpotash ha anunciat que acatarà la resolució judicial.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que va presentar Iberpotash en contra una sentència del TSJC que l'obligava a presentar un pla de restauració del runam salí del Cogulló de Sallent i instava a la Generalitat a demanar a l'empresa una fiança per garantir que el pla es dugués a terme. Fonts de l'empresa han explicat que aquesta sentència crea "inseguretat jurídica" a la multinacional en considerar que "et donen uns permisos i després de molts anys un tribunal et canvia les regles del joc".

L'empresa ha recordat que fa pocs dies va signar un acord amb AkzoNobel Chemicals per col·laborar en la producció i comercialització de sal vacum i potassa blanca. "L'acord ens permetrà vendre tota aquesta sal i, per tant, no quedarà ni un gram de sal la muntanya". Segons l'empresa, aquest és el "millor pla de restauració que es pot presentar". Des de la companyia minera també han posat de relleu que estan fent la "millor gestió ambiental possible".

D'altra banda, l'empresa ha lamentat que moltes de les denúncies han estat originades per la seva competència que "des del primer dia no han paït bé els nostres plans d'expansió". Les mateixes fonts han denunciat que pateixen "pressions" des del "primer dia que vam anunciar el projecte de comercialització de sal de primera qualitat". "És un atac constant perquè volen impedir que venguem aquesta sal, però tenim tot el dret de fer-ho", han remarcat.