15 de juliol de 2014
15.07.2014

Sant Vicenç clou una festa major popular i de participació massiva

Actes com el correfoc, l'àpat popular i 'l'encierro' han tingut un enorme seguiment

15.07.2014 | 00:00

S

alvant les distàncies, la cruïlla dels carrers Gran i Prim de Sant Vicenç semblava diu-menge a la tarda el conegut revolt del carrer de la Estafeta de Pamplona. Aquell punt mundialment reconegut perquè és on els braus dels encierros de San Fermín protagonitzen derrapades i caigudes darrere els corredors.
A Sant Vicenç, coincidint just amb el penúltim dia dels sanfermines navarresos, van celebrar també el seu peculiar encierro, que repetia per segon any, vist l'èxit de la primera edició. Aquí, però, els braus amenaçadors són substituïts per uns altres d'inflables, amb un portador a dintre i, sobretot, molt més simpàtics. Centenars de persones van córrer diumenge a la tarda davant aquests quatre braus peculiars, fins al punt que en algun moment era impossible passar pel recorregut -des de la plaça de l'Ajuntament fins a la de l'Onze de Setembre- contra corrent.
La concurrència d'aquest peculiar encierro és un perfecte resum del que ha estat la Festa Major de Sant Vicenç, que es va cloure ahir: massiva quant a participació, popular i viscuda a l'aire lliure. Des del pack que van formar divendres el cercatasques, el pregó, el correfoc acabat de matinada i el concert d'Hotel Cochambre, seguit al complet per centenars de persones, fins al castell de focs d'ahir a la nit, passant per la nombrosa trobada gegantera i la botifarrada i ouferrada popular de diumenge, o el festival de dansa de dissabte a la tarda o els balls de nit, entre altres, la festa santvicentina ha estat una gran manifestació col·lectiva de gent al carrer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18