17 de juliol de 2014
17.07.2014

Mostra d'escultures de Josep Maria Subirachs a Montserrat

L'espai d'art Pere Pruna del Museu acollirà Subirachs escultor, obra selecta

17.07.2014 | 13:32
Mostra d'escultures de Josep Maria Subirachs a Montserrat

L´espai d´art Pere Pruna del Museu de Montserrat (MDM) acull una petita mostra antològica amb un conjunt d´escultures de Josep Maria Subirachs, que ofereixen una visió molt representativa de les diverses etapes de l´itinerari creatiu d´aquest artista barceloní, que va morir el passat 7 d´abril. Subirachs ha estat un dels escultors catalans contemporanis més emblemàtics. És protagonista d´una trajectòria sòlida i reconeguda internacionalment.

La mostra, que es pot veure fins a la tardor en aquesta sala d´exposicions temporals del museu montserratí, conté un petit conjunt de figures femenines que encara respiren les influències noucentistes dels anys quaranta i cinquanta, que tot seguit i de manera gairebé imperceptible desemboquen en un expressionisme més vigorós.

Ve després l´opció decidida envers l´abstracció, i encara les tensions de les pinces i les falques, l´obsessió per la geometria integrada en una concepció metafísica de la realitat, l´encís del món clàssic, de la seva mitologia i les seves formes més depurades que conformen un repertori nou que torna a incloure la figuració i el joc dels volums encaixats dins una sintaxi plena de cites cultes, sovint hermètiques. La mostra, que porta per títol Subirachs escultor, obra selecta, ha comptat amb l´assessorament de Judit Subirachs-Burgaya, filla de l´artista.

L´obra de Subirachs a Montserrat és força present. En el decurs de la seva vida, l´artista va realitzar diversos treballs per al Monestir benedictí. La primera va ser la Creu de Sant Miquel (1962), seguida de l´efígie de Sant Domènec de Guzmán (1970), el Monument a Ramon Llull (1976), la Capella del Santíssim de la Basílica de Santa Maria (1977), l´estàtua de Sant Jordi (1986) i la imatge de Nostra Senyora de Montserrat (2001), situada a la secció Nigra sum del Museu de Montserrat.

L´any 2013 es van incorporar dos relleus de l´any 1985, que es poden veure al peu de la torre abacial del Monestir, i que pertanyen al conjunt més característic de l´univers temàtic de Subirachs. Porten per títol Ariadna i Hermes, per mitjà de les quals l´artista explica el seu concepte de l´home.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18