L'alcalde de Súria i els portaveus dels Grups Municipals de CiU, PSC, GIIS, AIS i ERC, que integren la totalitat del ple municipal, han fet pública una carta mostrant la seva preocupació davant la possibilitat que el pla Phoenix de l´empresa minera Iberpotash quedi aturat.

En la missiva, els edils reiteren que el problema dels impactes que genera qualsevol activitat minera s´ha de resoldre en base als tres pilars del desenvolupament sostenible: l´ambiental, l´econòmic i el social, mantenint el just equilibri entre els ecosistemes naturals i l´activitat humana, i buscant les fórmules i els consensos necessaris per no posar en perill la continuïtat de l´empresa ni els llocs de treball.

Segons aquestes consideracions, els grups volen manifestar que el pla Phoenix contempla una solució per a la progressiva desaparició dels dipòsits salins i la creació de noves oportunitats de desenvolupament i ocupació, fent compatible l´activitat humana, el medi natural i el creixement econòmic.I també remarquen que el pla Phoenix és molt important per a Súria, la comarca del Bages i el conjunt de Catalunya per la nova ocupació i les inversions previstes.

També aprofiten per recordar que el sector miner s´ha convertit en el principal motor industrial del Bages, i que el pla Phoenix és actualment un dels projectes empresarials més importants de Catalunya.

Per últim, la carta conclou expressant la confiança de què s´arribarà a un acord satisfactori per a totes les parts, a partir del diàleg entre les diferents administracions, sectors socials i empresa.