mocions tan bàsiques i alhora tan complexes com la por, la vergonya, la confiança i el respecte envers els altres van protagonitzar, ahir al matí a Cardona, la cinquena Jornada SHE (que organitza la fundació del mateix nom fundada i presidida pel cardiòleg Valentí Fuster). Quatre-cents nens i nenes provinents dels diferents casals infantils de Cardona van participar en aquesta peculiar gimcana que tenia com a objectiu conscienciar d'una manera lúdica la canalització adequada de les emocions; i que és "la cloenda del programa Salut Integral (SI), que és curricular i on participen les tres escoles de la població", expliquen els organitzadors.

Si l'any passat el nucli antic de Cardona es va transformar durant unes hores en l'aparell digestiu de l'ésser humà, en l'edició d'enguany s'ha escollit la gestió de les emocions, una de les quatre potes del programa SI juntament amb l'alimentació, el coneixement del cos i la vida creativa.

En la jornada d'ahir, al nucli antic cardoní s'hi van incorporar les piscines municipals (on es van habilitar inflables per posar a prova la confiança) i el camp de futbol (que va acollir un taller de bicicletes que tenia com a objectiu despertar la sorpresa entre els petits). No obstant això, l'espai preferit per a la majoria de participants a la Jornada SHE va ser "el ball de break dance" de la plaça de Santa Eulàlia, afirmava sense dubtes la jove Noa, de 8 anys; una afirmació que confirmaven l'Alícia i la resta de nens i nenes de la rotllana. Aquest taller fomentava l'emoció de l'admiració.