E

nmig de l'enrenou provocat pel suposat cas de corrupció al pla de la Bòbila, la regidora socialista Glòria Torner se situa a l'ull de l'huracà.

Imputada pel seu paper com a alcaldessa entre els anys 2006 i 2007, Torner és, a dia d'avui, l'única persona de la llista dels investigats que forma part de l'Ajuntament, ara fent les funcions de primera tinent d'alcalde i regidora d'Ensenyament, Benestar Social i Salut en el pacte de mandat de CiU i PSC.

La continuïtat de Torner no està clara. Ella mateix ho admetia ahir al matí, però durant la tarda no es van acabar de destapar les cartes ni els uns ni els altres. Va ser una tarda nit de contactes entre els grups locals i les direccions comarcals dels partits, però sense acord entre les dues formacions. La solució va ser donar més temps i deixar els anuncis públics per avui. CiU voldria mantenir immaculat el seu equip de govern, i la imputació no hi juga a favor. Tampoc, però, no vol posar en risc la governabilitat, i el PSC també la va posar ahir sobre la taula en algun moment.

CiU té 5 dels 13 regidors. PSC forma govern i hi aporta els seus 3 regidors. Podria funcionar un govern sense Torner, perquè 7 és la majoria. A l'altra banda de la taula, CiU té la possibilitat d'experimentar pactes nous si aquest es trenca, amb ERC, que també te 3 regidors al ple. Al principi del mandat, però, el pacte de convergents i Esquerra no va ser viable. El PP hi té un regidor.