Els Bombers van treballar, ahir, en les tasques d'extinció de dos focs a Sallent i Cardona. Entre tots dos es va calcinar una superfície total d'1,5 hectàrees, principalment de bosc.

El primer dels incendis es va iniciar, divendres a la nit, prop de la muntanya del Fucimanya de Sallent. Va ser un foc de llamp, com els que es van produir a altres poblacions catalanes per la tempesta. Va cremar una superfície aproximada d'una hectàrea de bosc i va obligar els bombers a destinar-hi, durant tota la jornada d'ahir, dotacions terrestres per remullar l'indret i evitar la revifalla del foc.

L'altre foc, a Cardona, es va produir ahir a la tarda i va obligar a mobilitzar fins a sis mitjans aeris i set de terrestres dels Bombers. Es va iniciar a prop de la masia Sant Cristòfol, en uns camps agrícoles, però també va afectar massa forestal. Segons els Bombers, va cremar quasi mitja hectàrea.

L'incendi a Cardona, iniciat a 3/4 de 3 de la tarda, es va controlar en poc més de 20 minuts. A 2/4 de 8 del vespre es va donar finalment per extingit i es van retirar totes les dotacions dels Bombers.