El Govern ha distingit aquest dilluns els 326 estudiants -14 d'ells de la Catalunya Central- que han obtingut una qualificació d'Excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) que van tenir lloc el passat juny. Enguany, el nombre de guardonats és el més alt en la història de les PAU. La nota dels estudiants en la fase general de les proves ha estat igual o superior a 9 i, per primer cop, un alumne ha tret un 10. Pel que fa als estudiants, 146 dels 326 procedeixen de centres públics, i 180 de centres concertats o privats. Dels 326, 178 són noies i 148 nois.

Els estudiants distingits han recollit el guardó en un acte que s'ha celebrat a l'Auditori de Barcelona. La Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.

Els nostres estudiants reconeguts pel seu esforç i pel seu talent són: Marta Bertrán, de l'institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell; Laia Rius, del Joan Mercader d'Igualada; Xavier Mas, de l'escola Diocesana de Navàs; Alba Ortiz, del Guillem Catà de Manresa; Pau Bosch, del Pius Font i Quer de Manresa; Mònica Mandaña, del Lacetània de Manresa; Raquel Horta, de Navarcles i estudiant del Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages; Andrea Solsona i Marta Contreras, de l'institut Castellet de Sant Vicenç; Eva Alberch, de Santa Maria d'Oló i estudiant de l'institut Miquel Bosch i Jover d'Artés; Martí Aymerich, de l'escola Daina Isard d'Olesa de Montserrat; Patrícia Román, de l'institut Pere Fontdevila de Gironella; i Lídia Ruíz i David Vargas, de l'institut de Puig-reig.

Perfil dels guardonats

Pel que fa als estudiants, 146 dels 326 guardonats procedeixen de centres públics, i 180 de centres concertats/privats. Dels 326, 178 són noies i 148 nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d'estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. Els guardonats es distribueixen entre 26 comarques i 67 centres tenen més d'un distingit. Dels 8 primers estudiants, 4 noies i 4 nois, amb notes iguals o superior a 9.65, cinc pertanyen a centres públics i tres a centres concertats/privats.

Pel que fa a la distribució territorials dels alumnes distingits, 95 dels 326, és a dir, el 29,14% són de Barcelona ciutat. El 52,76% o el que és el mateix, 172 estudiants procedeixen de Barcelona comarques, 27 són de Girona, 16 de Lleida i, finalment, també 16 procedeixen de Tarragona.