Cardona obre avui el període d'inscripcions per buscar un nou ballador i portador de l'Àliga de la vila. El Consell d'Àliga va decidir ampliar els membres de la Colla d'Aliguers que formen el ball, de manera que cada any entri un aliguer nou, fins arribar a 16, i que a partir d'aquí, en surti un d'antic.

Les inscripcions es podran fer fins al 5 d'agost a les 2 del migdia, i els únics requisits per apuntar-s'hi són ser major d'edat i estar empadronat a Cardona. Podran inscriure's tant homes com dones. Les persones que es vulguin apuntar ho han de fer a l'Ajuntament de Cardona en horari d'atenció al públic, de les 9 h a les 2 h, o bé enviant un correu electrònic a barrerase@cardona.cat, indicant en tots dos casos el nom i cognoms del sol·licitant, l'edat, el telèfon i el correu electrònic.

Un cop completada la llista de candidats es farà la selecció del ballador en funció de criteris d'aptitud física i artística. L'elecció final dels candidats serà valorada pels membres del Consell de l'Àliga i els aliguers. El ballador haurà d'aprendre el ball de l'Àliga i el seu protocol per fer, alternativament, de ballador i d'acompanyant de la figura.