ICV de Marganell, a l'oposició, denuncia el que al seu entendre és un "desgovern i deixadesa del govern municipal", basat en el fet que "l'alcaldessa hagi reconegut públicament en el ple municipal celebrat el 27 de març que s'ha perdut el contracte entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària de la neteja de la via pública", assegura el partit en un comunicat.

Arran "d'haver observat en l'aprovació de les ordenances municipals que la taxa d'escombraries es fixava a un preu per veí de 142 euros, un import elevat que en vuit anys ha crescut de prop de cent euros tot i el mal servei que es presta", el regidor ecosocialista Emmanuel Palau va demanar poder disposar d'una còpia del contracte entre l'Ajuntament i l'empresa per conèixer així les condicions i clàusules establertes.

La "sorpresa" per al grup local ha estat que "després de mesos de reiterades peticions, en el ple del 27 de març l'equip de govern va reconèixer que ni l'Ajuntament ni l'empresa havien trobat el contracte. I Palau es pregunta: "en base a què, l'Ajuntament fixa la taxa de recollida? Què regula la relació amb l'empresa concessionària?" i anuncia que "es posaran aquests fets en coneixement de l'Oficina Antifrau perquè faci les investigacions que cregui oportunes".