Monistrol de Calders celebrarà aquest dissabte, de 5 de la tarda a 10 de la nit, la primera edició de l'Ecomonistrol, una fira dedicada a la pràctica del consum crític, que organitza el grup local de consum La Meuca, i en què també tindrà presència l'Ecoxarxa del Bages, amb un mercat de l'estraperlo.

L'Ecomonistrol és una fira multisectorial on els expositors mostraran experiències de consum basades en el coneixement i la consciència crítica: formes de consum alternatives, sostenibles i de proximitat, energia verda, o la banca ètica, entre altres.

Paral·lelament a la fira, hi haurà tallers i tastos de cuina vegetariana, de pasta fresca i de cervesa que pretenen fer més entretingut el passeig pels carrers del poble, on s'ubicaran les parades. Així mateix, hi ha programada una conferència, a càrrec de Les Refardes, amb l'objectiu de divulgar l'estat de les llavors al món. La conferència donarà pas a una trobada de grups de consum de la Catalunya Central que pretén analitzar el fenomen de les cooperatives de consum des d'una perspectiva crítica, i analitzar-ne l'heterogeneïtat, evolució i objectius.

La Meuca vol fer una crida a tota la gent interessada en nous models de consum i producció a participar dels diversos actes programats i conèixer, en un entorn rural, els diversos projectes exposats.