El Casal de Joves d'Artés El Kanal celebra avui la seva reinauguració després d'estar dos anys tancat per falta de personal, un temps que s'ha aprofitat per dotar la proposta de nous continguts que assegurin "un projecte sòlid de futur", ha especificat l'alcalde, Josep Candàliga.

El Kanal va tancar el 2012 després que l'antic equip de l'àrea de joventut plegués (en dos mesos i per motius personals i laborals diferents van renunciar als seus càrrecs la tècnica, la dinamitzadora i el regidor de Joventut). Segons ha explicat l'alcalde, aquest període ha servit "per construir un projecte nou i ferm, sense córrer i fent les coses bé, perquè la proposta anterior no acabava de funcionar". El Kanal no estava complint els seus propòsits d'aglutinar i fer possible les idees dels joves i, segons ha detallat Candàliga, l'Ajuntament va aprofitar l'avinentesa per repensar tot el projecte.

El primer pas va ser engegar el procés de convocatòria per a les places de tècnic de Joventut i, posteriorment, de dinamitzador. Aquesta mena de processos, diu l'alcalde, són "llargs", en referència als dos anys que ha estat tancat. Ja amb un nou equip de Joventut en marxa, el Kanal reobre amb moltes ganes i propostes per esdevenir el motor dels joves.

Durant aquest juliol, el casal ha organitzat un seguit d'activitats amb un objectiu doble: fomentar la participació dels joves i implicar-los en el projecte fent-los partícips de la neteja de cara que s'ha fet al local, ja que els nois han col·laborat en el mural pintat a l'interior i en el graffiti que s'ha fet a l'exterior de l'edifici. A més, s'han organitzat una quinzena d'activitats, com el torneig de futbol sala, tallers de cuina sense fogons, un torneig de vòlei platja o un bateig d'escalada, per on han passat unes 200 persones.

Per a avui s'espera la gran cloenda de les activitats d'estiu, amb una paella popular pels joves, un torneig de FIFA, un taller de clauers, una sessió de zumba oberta a tothom, i un final de festa a les piscines, amb una sessió de DJ que dinamitzaran els mateixos joves.

De cara al curs vinent, a partir de setembre, El Kanal (que obrirà de dilluns a divendres de 17 a 19 h) es proposa un seguit d'objectius, d'entre els quals destaquen els de fomentar l'ús de l'equipament per a tota mena d'activitats; proposar tallers de formació i ocupació per als joves; i crear una comissió de joves, de caràcter cultural i lúdic, que s'organitzi, proposi activitats, i pugui convertir-se en un grup de referència entre el jovent d'Artés.