E

ls carrers del centre de Monistrol de Calders van acollir ahir durant la tarda i el vespre la primera edició de la fira del consum crític, batejada amb el nom d'EcoMonistrol, i que està dedicada a productes artesans i ecològics que es distribueixen fora de mercats convencionals. Una cinquantena de parades es van repartir entre els diferents carrers del poble, i van centrar l'interès dels nombrosos visitants que van anar passejant-se pels diferents espais del certamen al llarg de la jornada.

Productes d'agricultura ecològica, sobres de llavors, sabons naturals, pans, vins, formatges, embotits, roba tèxtil per a nadons, cerveses artesanes, herbes medicinalsÉ el ventall de productes que s'oferien era ampli. La fira va ser organitzada pel grup local de consum La Meuca, que es va proposar l'objectiu de reunir experiències de consum basades en el coneixement i la consciència crítica.

A més de la fira, al llarg de la tarda es van dur a terme tallers i tastos de cuina vegetariana, de pasta fresca i de cervesa, que van fer encara més entretingut el passeig pels carrers del poble. A més, també es va programar una conferència sobre l'estat de les llavors al món i una trobada de grups de consum de la Catalunya Central on es va analitzar el fenomen de les cooperatives de consum.

L'Ecoxarxa del Bages també va acudir a la fira tot portant-hi el seu mercat d'estraperlo, on els productes no s'intercanvien amb euros, sinó amb una moneda social pròpia, registrant-se prèviament a la web www.ces.org.za