Aquest migdia ha tingut lloc l’acte de col·locació de primera pedra del futur tanatori de Sant Vicenç de Castellet. L’acte ha estat presidit per Joan Torres, alcalde de Sant Vicenç de Castellet, i per Jaume Fontanet, gerent de Funerària Fontanova, del grup Àltima, propietària i gestora del nou equipament funerari.

Al costat del cementiri

El nou tanatori de Sant Vicenç de Castellet, dissenyat per Plasencia Arquitectura, serà el primer equipament d’aquestes característiques del municipi, fet que evitarà desplaçaments innecessaris a les famílies que pateixin un procés de defunció. La seva ubicació al costat del Cementiri Municipal, al carrer Santiago Rusiñol, permetrà que els usuaris del tanatori es puguin desplaçar a peu de la sala de vetlla fins a l’enterrament. L’equipament funerari de Sant Vicenç de Castellet es construirà sobre un terreny de 800 metres quadrats i comptarà amb dos accessos independents, per a persones i per a vehicles, dues sales de vetlla amb patis privats i llum natural, així com un pati central interior, àrea de descans i oficines per a atenció a les famílies, tot en planta baixa. Per a la seva construcció, Àltima, propietària de l’equipament, invertirà 1,1 milions d’euros.

Agraïment de l’alcalde

L’alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Torres, ha volgut agrair als regidors de Sant Vicenç, als tècnics municipals, a Àltima i a l’empresa constructora l’aposta que han fet per aquest projecte que “ens permetrà que els veïns de Sant Vicenç puguin vetllar els seus difunts al nostre poble”. Torres també ha expressat el seu desig que el tanatori es pugui inaugurar durant la Festa Major d’Hivern, a finals de gener. Per la seva banda, Jaume Fontanet, de Funerària Fontanova, ha destacat que “es tracta d’un tanatori important, amb una inversió de més d’un milió d’euros, on cuidarem tots els detalls perquè siguin unes instal·lacions modèliques”.

Després dels parlaments, Torres i Fontanet han col·locat els diaris del dia i algunes monedes en curs dins un cartutx que s’ha enterrat dins la primera pedra. Seguidament, han fet les primeres palades de terra que simbolitzaven l’inici de les obres i l’acte s’ha tancat amb un refrigeri per als assistents.