Una entitat del Bages (de la qual encara no ha transcendit el nom), aspira juntament amb 51 candidatures més de tot Catalunya als 11ns Premis Francesc Candel, que guardonen les bones pràctiques d'entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades.

Els premis Francesc Candel, que estan instituïts per la Fundació Lluís Carulla, tenen la col·laboració de la direcció general per a la Immigració del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat i estan dotats amb un total de 15.000 euros, que es reparteixen cinc guardonats, a raó de 3.000 euros cadascun.

Segons ha informat la Fundació Carulla, que no ha fet públic els noms de les entitats que s'han presentat als premis, la majoria dels candidats, el 56 %, corresponen a entitats del Barcelonès, mentre que el Maresme presenta quatre candidatures. El Baix Llobregat, el Vallès Occidental, Osona i el Segrià en presenten tres, i amb una hi ha el Bages, el Gironès, l'Alt Empordà, la Segarra, l'Urgell, el Baix Ebre i el Montsià.

També s'ha presentat una candidatura d'una entitat de Madrid que porta a terme activitats a Catalunya.

El jurat que atorga els premis, que donarà a conèixer el seu veredicte a mitjan mes d'octubre vinent, està format per Imma Boj, Andreu Domingo, Orland Cardona, Carles Duarte, Najat El Hachmi, Josep González-Agàpito, Núria Llevot, Sandra Rodríguez i Laia Tomàs.