El teatre dels Catòlics va acollir dimecres a la nit la presentació del curs de capacitació de promotors de salut, que forma part del programa Healthy Communities i que està emmarcat dins del projecte Cardona Integral, una proposta impulsada per l'Ajuntament de Cardona i el reconegut cardiòleg Valentí Fuster, fill adoptiu de la vila.

A la presentació hi van assistir unes seixanta persones de diverses entitats. La finalitat del curs, segons han informat fonts municipals, "és capacitar els participants per assumir el rol de promotor de la salut en el programa Healthy Communitites". Es tracta, doncs, d'instruir en temes de salut aquells cardonins que després seran els encarregats de transmetre els bons hàbits d'alimentació i vida a la resta de la població. Així, en el curs, que té una durada de vint hores, es tractaran temes com ara l'alimentació i l'activitat física saludable, l'hàbit tabàquic i les addicions, els problemes de salut específics i la comunicació en el canvi d'hàbits i de dinamització de grups.

Per fer el curs, la Fundació SHE seleccionarà 25 persones de diversos perfils i edats. Els assistents rebran una certificació del departament de Salut de la Generalitat i de la Càtedra de Promoció de la salut de la Universitat de Girona.