La Diputació de Barcelona ha fet entrega a través de l'àrea de Territori i Sostenibilitat diversos projectes de millora d'infraestructures viàries urbanes que tenia encarregats per part de sis ajuntaments, entre ells els de Castellbell i el Vilar i Callús.

A Castellbell s'ha lliurat el projecte de millora de la intersecció entre les carreteres C-1411a (al final del poble pel sud), i la BP-1121, on desemboca. L'actuació consistirà en una nova intersecció en forma de T canalitzada amb girs a l'esquerra, però tenint en compte que se situa en un entorn semiurbà, amb presència de residències, serveis urbans i trams de voreres, es preveu col·locar un sistema de contenció per protegir els vianants i les edificacions existents.

La Diputació també ha fet lliurament del projecte que tenia pendent d'entregar a l'Ajuntament de Callús. En aquest cas, afecta el pont de la BV-3003 sobre el riu Cardener, on es preveu substituir el tauler actual del pont, si bé es conservaran les piles i estreps perquè esdevingui un pas viable, segur i funcional per als vehicles. Fa un quant temps que en aquest punt ja es va fer una actuació encarada als vianants. En concret, es va resoldre l'encreuament del pont amb la construcció d'una passarel·la pròpia.

La Diputació de Barcelona també ha entregat aquesta setmana projectes de millora de la infraestructura urbana als ajuntaments d'Argentona, Òrrius, Bigues i Riells, i Gelida.