Les obres del futur tanatori de Sant Vicenç de Castellet ja estan plenament en marxa. De fet, ja fa un parell de setmanes que van començar (vegeu Regió7 del 22 de juliol), però ahir es va fer l'acte oficial de col·locació de la primera pedra, amb presència de l'alcalde, Joan Torres; de Jaume Fontanet, gerent de Funerària Fontanova, propietària i gestora del futur equipament; i de regidors i veïns del consistori.

El tanatori de Sant Vicenç és una obra llargament reivindicada "que finalment s'ha pogut desencallar, tot i que ja n'havia sentit a parlar cap a l'any 2000", segons va destacar en els parlaments d'ahir el gerent de Fontanova, Jaume Fontanet. Va manifestar la voluntat d'estrenar-la "els propers mesos", sense concretar, si bé l'alcalde, Joan Torres, va apuntar la intenció de poder-la inaugurar per la Festa Major d'Hivern, a final de gener, sense descartar "que l'equipament ja pugui haver entrat en funcionament abans".

El tanatori es construeix en un terreny de 800 metres quadrats al costat del cementiri municipal, al carrer de Santiago Rusiñol, i tindrà dues sales de vetlla amb patis privats i llum natural, un pati central interior, una àrea de descans i oficines per a l'atenció a les famílies. També es reservarà un espai per si més endavant cal adequar-hi un oratori. Tindrà dos accessos diferenciats; l'un pel cantó que dóna al cementiri, pensat per a les persones, i a l'altre extrem s'hi preveu l'entrada per a vehicles. A més, es reservaran quatre places d'aparcament per a familiars, a l'hora que també es podrà aprofitar l'espai de pàrquing del cementiri.