L'Ajuntament de Santpedor ha aprovat el projecte d'estesa de fibra òptica als polígons del municipi amb l'objectiu de poder licitar "la totalitat de l'obra durant la tardor".

Es tracta d'una nova aprovació inicial del projecte (al qual ja es va donar llum verd el juny del 2012), que ara incorpora "les servituds de pas derivades del traçat bàsic de la infraestructura, d'una banda, i els efectes que ha suposat el canvi de la normativa estatal sobre les competències de l'administració local en aquest projecte i que es cenyeixen a la realització de l'obra civil", de l'altra, segons ha detallat l'Ajuntament.

Amb aquestes modificacions, el cost del projecte d'estesa de la fibra òptica "es redueix substancialment i passa dels 324.000 euros previstos inicialment als 174.876". Aquest fet "obre la porta a la possibilitat que els treballs constructius es puguin desenvolupar de forma ininterrompuda un cop es posin en marxa, al final del procés de licitació que el consistori té previst realitzar aquesta tardor". D'entrada, l'Ajuntament assegura el finançament de l'obra, amb partides plurianuals de 50.000 euros a càrrec dels pressupostos municipals, mentre es negocia un avançament de la subvenció compromesa per part de la Generalitat amb el PUOSC amb vistes al 2017. La intenció de l'Ajuntament "és aconseguir-la per al 2015".

Paral·lelament, s'estan abordant altres opcions de finançament amb línies de subvenció de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat "l'aposta que els pressupostos d'aquest 2014 fan per fer una realitat l'arribada de la fibra òptica als nostres polígons".

El projecte de connexió dels cinc parcs empresarials a aquesta infraestructura es farà a partir d'un traçat bàsic que passarà per la carretera de Santpedor a Sant Fruitós i que aprofitarà l'obra privada de canalització de gas que desenvoluparà l'empresa Denso, segona ha informat el consistori.