L'exalcalde de Navàs Jaume Pons i Serrat va morir ahir als 91 anys d'edat mentre es trobava de viatge a París. Pons va ser batlle d'aquest municipi bagenc durant la dictadura franquista entre 1964 i 1979, i també en el primer mandat de la democràcia (1979-1983) i de 1991 a 1995. Nascut el 9 de gener del 1923 a Navàs, va morir a causa d'un infart la nit de divendres a dissabte, segons va explicar l'Ajuntament a través d'un comunicat.

L'any 1964 Pons va ser escollit alcalde per la dictadura franquista, tot i que ja havia estat regidor del consistori navassenc. El 1979, amb l'arribada de la democràcia, es va presentar a les eleccions al capdavant d'una llista independent i va ser escollit alcalde en aquell primer mandat, que es va allargar fins al 1983. Després de vuit anys, el 1991 va tornar a encapçalar el consistori amb el grup independent Grolins, i ho va fer fins al 1995, quan Maria Àngels Estruch (CiU) va guanyar les eleccions. A més, en diferents etapes va estar a l'oposició al ple municipal. A nivell professional, Pons era empresari i tenia una bòbila al municipi.

En declaracions a Regió7, ahir, l'exalcaldessa de Navàs, Maria Àngels Estruch, en valorava "el mèrit d'haver-se dedicat tants anys a la política i al poble". Durant els mandats d'Estruch, Pons va estar a l'oposició, i l'exalcaldessa el definia com "un senyor d'una altra època" però que, "quan va ser a l'ajuntament, ho va fer de la millor manera que ell creia possible", i assegura que "va marcar una etapa, amb els seus defensors i els seus detractors".