Un acord entre l'Agència Catalana de l'Aigua i la constructora de la xarxa que ha d'abastir d'aigua de la Sèquia els municipis de Sallent, Artés, Calders i Avinyó, permetrà reprendre definitivament el proper 1 de setembre unes obres que han estat encallades més de quatre anys.

Les desavinences econòmiques entre l'ACA i la constructora (una UTE formada per diverses empreses) van ser la primera causa de l'aturada, originada per l'endarreriment en els pagaments per part de la Generalitat, a l'hora que la constructora també reclamava un sobrecost per l'obra de les escomeses respecte del pressupost inicial que l'ACA no estava disposada a admetre perquè considerava que no estava justificat. Després de les gestions per part del Consell Comarcal del Bages per poder desencallar la situació, i quan les discrepàncies ja estaven en vies de solució, s'hi va afegir un nou escull que va complicar la represa: els episodis de robatoris que van tenir les instal·lacions (gairebé acabades però abandonades a l'espera dels nous treballs) la primavera de l'any passat, i de les quals ja es va fer ressò aquest diari.

Ara, sembla que finalment s'ha superat la situació amb un acord entre les parts, i les obres es podran desencallar definitivament passat vacances. Responsables de l'ACA i de l'empresa van visitar fa uns dies les instal·lacions, on es va fer un acte de replanteig de les obres amb el compromís de reprendre-les l'1 de setembre, segons han apuntat fonts del Consell Comarcal del Bages.