Els càmping de la marca turística Paisatges Barcelona (Anoia, Bages i Osona) són els únics que han registrat una taxa positiva d'ocupació, que en el conjunt de la província va caure el 5,03 % i es va situar en el 56,65 %, segons es constata en l'últim informe elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona.

L'índex d'ocupació hotelera en el conjunt de la província de Barcelona va baixar al mes de juliol el 4,5 per cent en relació amb el mateix mes del 2013 i es va situar en el 71,3 % de mitjana.

Un mes de juliol plujós ha castigat bàsicament les comarques costaneres i algunes de l'interior, segons l'informe, que assenyala que els establiments hotelers d'Osona (amb un creixement de 9,9 punts percentuals), el Vallès Oriental (+7,54), Alt Penedès (+1,53), Anoia (+4,20) i Bages (+0,23) han aconseguit ocupacions superiors a les del mateix mes de l'any passat.

Respecte del turisme rural, l'ocupació va disminuir en el conjunt de la província de Barcelona un total de 2,98 punts percentuals i es va situar en el 43,56 %, si bé comarques com ara el Maresme (+17,73), l'Alt Penedès (+9,44) i l'Anoia (+3,52) van registrar comportaments positius.

L'informe assenyala que aquest fluix comportament turístic no s'explica només per la climatologia, sinó que també han influït factors conjunturals com el Mundial de futbol, els conflictes internacionals o la lenta recuperació econòmica.

Tanmateix, fonts de l'àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona han posat en relleu que per a una correcta anàlisi i valoració de la temporada d'estiu caldrà complementar aquestes dades amb altres indicadors (ingressos, afiliació a la seguretat social, despesa del turista...).