El Moianès serà una nova comarca oficial abans de les eleccions municipals del maig de l'any que ve, independentment de si la decisió s'acaba sotmetent o no a consulta.

Amb aquesta fermesa i concreció ho han assegurat fonts de la conselleria de Governació de la Generalitat, que alhora han posat en relleu que en cap cas serà obligat convocar un referèndum per validar aquest canvi territorial. El Govern, però, plantejava aquesta possibilitat, tal i com va avançar aquest diari en l'edició de dilluns, amb una "càrrega de simbolisme", segons van subratllar ahir les mateixes fonts, per donar visibilitat a la futura Llei de consultes catalana, que es preveu aprovar el setembre.

El departament, però, ha reiterat i deixat clar que "la consulta només es farà si la gent del territori, els alcaldes, ho volen", que "en cap cas és una maniobra de demora del procediment" i que "el Moianès serà comarca, sí o sí" es faci o no aquest referèndum: "ho serà segur perquè ha superat tots els tràmits administratius i té el suport de la majoria de forces del Parlament, i el marc legal no obliga a la consulta".