L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va obrir ahir al públic l'espai remodelat i de lliure accés a la zona esportiva que inclou la nova pista de skate i una de descoberta per a la pràctica del bàsquet i el futbol sala.

Aquests equipaments s'han habilitat en una àrea fins ara desaprofitada, al vèrtex on conflueixen els carrers Barcelona i Alfons XII. És a tocar de la zona esportiva però fora de la tanca, i això farà que estigui sempre oberta, si bé el seu ús estarà regulat per l'ordenança municipal i amb restriccions horàries durant la nit, segons ha explicat el regidor d'Esports de Sant Vicenç, Jordi Bacardit.

El nou espai disposa d'una àmplia pista de skate que substitueix la que anteriorment hi havia a l'interior del recinte esportiu, a tocar de les pistes de tennis. A més a més, s'hi ha habilitat una altra pista descoberta, de caràcter lúdic i multiesportiu, de superfície dura i amb cistelles i porteries antivandàliques. Aprofitant que es feien les obres, s'ha instal·lat un nou sistema d'il·luminació al voltant de la pista, que servirà tant per donar llum a les instal·lacions com al carrer. Funcionarà tota la nit, "per donar més seguretat a una zona massa fosca, i que especialment es notava a l'hivern quan la gent sortia d'entrenar", explica Bacardit.

Amb l'habilitació d'aquesta àrea s'ha completat la primera fase del projecte de rehabilitació d'una part de la zona esportiva que té en marxa l'Ajuntament de Sant Vicenç. El juny ja es va estrenar la part que afecta la piscina de competició, on es va rebaixar la fondària de 2 metres a 1,90, es va remodelar tot el vas per evitar pèrdues d'aigua, es van instal·lar vuit podis per als salts, i es va enderrocar un antic mur per poder ampliar l'accés a les instal·lacions des del carrer Barcelona, que ara és l'entrada principal. Per altra banda, ahir es van estrenar les noves pistes descoberta i de skate, si bé la inauguració oficial no es preveu fins la Setmana de l'Esport, que se celebrarà del 6 a l'11 de setembre, i que inclourà alguna exhibició de skate.

El cost dels treballs d'aquests primera fase, que inclou els 115.000 euros de les obres a la piscina, i els 130.000 de la zona d'accés lliure, l'ha afrontat l'Ajuntament a partir de diners obtinguts amb la subhasta del solar on s'està construint el tanatori.

Les primeres pistes de pàdel

El projecte s'ha de completar amb la construcció de tres pistes de pàdel aprofitant l'espai de l'interior de la zona esportiva on hi havia la de skate i una de les dues de tennis, que desapareix. Seran les tres primeres pistes de pàdel al poble.

Es tracta de la segona fase de les obres, per a les quals es preveu iniciar el procés de licitació tornant de vacances, amb la idea d'enllestir els treballs "cap al maig o el juny", diu Bacardit. En aquest cas, el cost puja a uns 262.000 euros, que inclouen la construcció de les tres pistes de pàdel i la remodelació de la que quedarà de tennis. L'assumirà l'empresa adjudicatària a canvi de l'explotació.