L'Ajuntament de Sallent i l'Associació de Veïns del barri de la Butjosa s'han queixat en reiterades ocasions de la situació en què es troba el barri. Segons expliquen en un comunicat, l'estat de les faroles, les herbes, les voreres i els carrers de la Butjosa es troben en molt mala situació i lamenten que encara no s'hagi pres cap mesura per solucionar-ho. Davant la inacció del propietari del barri (un organisme de l'Estat que depèn del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas anomenat SEPIDES) han decidit obrir un expedient administratiu, amb l'objectiu d'aconseguir que es restableixin les condicions de seguretat, salubritat i ornament públic del barri.

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha assenyalat que fa molt anys que han insistit "perquè es faci el mínim manteniment, però aquest any no ens en sortim, per això hem hagut de prendre altres mesures, ja que si no responen en 10 dies, ho podrà executar l'Ajuntament passant el càrrec a l'empresa".

Per altra banda, l'alcalde sallentí ha explicat que la voluntat del consistori seria poder arribar a un acord amb l'organisme de l'Estat propietari del barri, per tal que el manteniment el pugui fer l'Ajuntament, com a la resta del municipi. Amb tot, però, el batlle ha lamentat que en els darrers tres anys no han obtingut cap predisposició a poder redactar un conveni de col·laboració entre les dues entitats.