Talamanca ja té els rètols que l'acrediten com a municipi per la independència després d'aconseguir el finançament necessari en la col·lecta que es va fer la setmana passada. Els indicadors arriben precedits d'una certa polèmica entre el govern de CiU i el regidor d'Units pel Canvi (vinculat a ERC) Jordi Graner, que és a l'oposició.

Tal com va explicar aquest diari dissabte, Units pel Canvi va organitzar una col·lecta per finançar els cartells. La seva col·locació havia estat aprovada per ple, però el govern municipal de CiU, segons Graner, havia al·legat que els dos rètols valien 600 euros cadascun i que no hi havia pressupost per instal·lar-los ara.

La col·lecta va permetre recollir prou diners per sufragar els 198,20 euros (impostos inclosos) que han costat els dos indicadors, segons ha detallat Graner. El regidor d'Units pel Canvi ha mostrat la seva perplexitat per "la diferència d'imports". ERC Bages ha afegit que els cartells són "homologats, amb totes les certificacions corresponents", i que "són idèntics als col·locats a Manresa i a d'altres municipis del Bages, i fins i tot servides pel mateix proveïdor". Lluís Oliveras, president d'ERC-Bages, ha manifestat que "el fet no tindria més importància si no fos que arriba després de diversos requeriments i de mesos d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, fins que al ple de juliol es va dir que tenien un cost de 1.200 euros i que no es podien posar per manca de pressupost".