Sí al Moianès, però passant per les urnes. Aquesta és l'opinió generalitzada que han expressat els representants d'entitats dels municipis que formarien la futurible 42a comarca de Catalunya. La consulta és una proposta de la Generalitat que els alcaldes consideren innecesària i desaconsellen.

Regió7 ha contactat 22 persones, de les quals 16 s'han mostrat clarament favorables a celebrar una consulta per conèixer l'opinió de la població, tal com proposa la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega.

Tot i que els batlles defensen que el projecte ja té la legitimitat necessària, alguns dels entrevistats consideren que no n'hi ha prou que la proposta s'hagi aprovat al ple municipal ja que aquest, asseguren, no sempre representa l'opinió de la població. El president de l'Associació Esportiva Monistrolenca, Josep Baiges, creu que cal preguntar-ho a la gent. "Jo no haig d'estar necessàriament d'acord amb l'alcalde", diu. En la mateixa línia apunta la presidenta de l'Associació de Dones de Monistrol de Calders, Gemma Colet. "Jo no coincideixo 100% amb el meu Ajuntament". A més, Colet apunta que com més informació es doni, més capacitat tindrà la gent de decidir.