Moià ha sabut fer entrar per la porta gran la Cabra d'or, la rondalla més apreciada del poble, per cinquè any consecutiu, i ha aconseguit que centenars d'infants, joves i grans se l'hagin fet seva com un dels actes més populars de la festa major moianesa. El dilluns es va escenificar una de les escenes argumentals de la rondalla que protagonitzen l'heroi Bernat, la seva promesa, Dolça, i el malvat senyor de Planella.

Ahir, la festa va continuar i va prosseguir l'escenificació de la rondalla. Desenes de joves que van passar la nit a la muntanya on hi ha el castell de Sant Andreu, al migdia van baixar triomfalment portant a coll el gran trofeu de la Cabra d'Or. Van ser rebuts per la banda Àuria, formada per més d'una trentena de joves músics que han participat enguany en l'escola de música d'estiu, vinguts de diferents pobles i indrets, que al so d'animades marxes musicals van fer l'entrada per la Mànega, carrers Sant Pere, Sant Sebastià i fins al davant de l'ajuntament, on els esperava una munió d'infants i vilatans. Abans, però, ja s'havien fet un taller de rocs de paper cartró per apedregar el senyor de Planella i d'altres treballs manuals diversos.

També va ser molt aplaudida la participació d'una colla d'infants disfressats de cabretes que van fer un ball davant la Cabra d'Or per ambientar, si calia, una mica més la festa.

A la tarda es va escenificar el final de la llegenda i el senyor de Planella va haver de fer-se escàpol, amb la vergonya de veure's menyspreat i apedregat pel poble. La festa es va tancar ja entrada la vesprada amb un suculent sopar medieval al qual es van apuntar 400 comensals per fruir de bones viandes, vins i plats saborosos gràcies als comerciants de Cal Bou, Cal Maties i les Voltes de Sant Sebastià.