En el conjunt de les comarques centrals actualment hi ha una desena de municipis que tenen problemes de cobertura de telefonia mòbil (vegeu infografia), segons l'informe anual del Col·legi d'En-ginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (Coettc).

A les deficiències que alguns d'aquests municipis ja arrosseguen de fa temps amb zones difícils de cobrir per qüestions orogràfiques, ara s'hi afegeix l'increment exponencial de l'ús de smartphones i tauletes, que encara limiten més les capacitats de la xarxa actual, i fa necessària la instal·lació de noves antenes.

De fet, en el conjunt de Catalunya són més de la meitat els municipis amb un senyal de cobertura deficient, sobretot concentrats en zones poblades i a la costa, incloent-hi la ciutat de Barcelona, a causa de la densitat de població. La transferència de dades és molt més elevada que anys enrere, sense que hi hagi hagut un augment proporcional del nombre d'antenes (ni a la costa ni a l'interior), de manera que la infraestructura actual se satura. Segons l'informe, la solució passa per posar més antenes i disposar d'una regulació més flexible que ho faciliti (vegeu la pàgina següent).