18 de agost de 2014
18.08.2014

Sant Salvador prepara un mapa del seu patrimoni

L'eina servirà per avaluar l'estat dels elements d'interès cultural i natural del municipi

19.08.2014 | 07:52

L´Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha iniciat els tràmits per a l´elaboració d´un Mapa de Patrimoni Cultural Local que recollirà el conjunt d´elements i béns d´interès cultural i natural amb l´objectiu de poder-ne valorar el seu estat i aplicar les polítiques de conservació i protecció necessàries que en permetin la seva rendibilització social i el posterior desenvolupament d´accions de divulgació que acostin el conjunt del patrimoni local als guardiolencs i guardiolenques.

Aquest és l´objectiu del conveni signat aquest mes d´agost amb els serveis de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona que posaran a disposició del consistori els tècnics especialitzats per a l´elaboració d´aquest mapa. L´ajuntament assumirà una part de la despesa, valorada en 2.199,78€ en virtut del que estableix l´acord. La decisió d´elaborar el Mapa de Patrimoni es va prendre durant la darrera junt de govern local prèvia a les vacances d´estiu.

El treball dels tècnics encarregats d´elaborar aquest document es centrarà, d´entrada, en la localització i enumeració exhaustiva dels elements susceptibles de catalogar: espais naturals protegits per qualsevol nivell de l´administració, jaciments arqueològics, elements i edificis catalogats i qualsevol element significatiu del patrimoni immoble, documental, immaterial i natural que es localitzi dins el terme municipal. Aquest plantejament serà molt útil per poder catalogar espais emblemàtics com les fonts naturals, les barraques de vinya, les restes de castells o immobles de titularitat privada, com ara laTorre de la Guíxola, que l´ajuntament va aconseguir declarar Bé Cultural d´Interès Local aquesta primavera passada.

L´elaboració d´aquest Mapa de Patrimoni s´emmarca dins el programa que la Diputació de Barcelona desenvolupa per tal de donar suport a les polítiques i estratègies dels ajuntaments en relació amb la conservació, la recerca, la difusió i la dinamització dels béns patrimonials del seu territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18