Cardona ja té completament definit el programa de festa major, que començarà el proper 7 de setembre, i que entre els actes més solemnes té el ball de l'àliga, que es va estrenar l'any passat. Se'n preveuen tres ballades dins la mateixa festa, i una altra en la commemoració del 18 de setembre.

Cardona va recuperar l'àliga en l'edició passada després de 300 anys, i ara ja forma part del programa. La primera ballada en honor a la Mare de Déu del Patrocini serà el dissabte 13 de setembre pels volts de les 7 de la tarda, en arribar a la plaça del Mercat. El dilluns 15, en acabar l'ofici solemne de les 12 del migdia, ballarà per segon cop a l'interior del temple, i l'endemà ho tornarà a fer a la plaça del Mercat sortint de missa (que començarà a les 11 del matí). Ja fora de programa, el dijous 18 de setembre, es farà un darrer ball per commemorar aquesta diada local.

A banda de l'àliga, la Festa Major de Cardona manté les activitats tradicionals. Destaquen les diverses sessions de corre de bou que es faran entre el dissabte 13 de setembre i el dilluns 15 (i que continuaran amb noves sessions de vaquetes). L'èxit d'aquests espectacles fa que enguany la festa cardonina consolidi l'encierro de dilluns al matí, que arribarà a la seva tercera edició.