El futur Consell Comarcal del Moianès estarà governat per un consell d'alcaldes, amb un vot per municipi independentment del pes demogràfic. Els batlles aposten per donar continuïtat al model amb què funciona el Consorci del Moianès, ja que, asseguren, ha fet possible que totes les decisions preses al llarg dels 20 anys que té l'organisme hagin estat unànimes.

La Generalitat de Catalunya ha atès la voluntat dels deu municipis. La llei que regularà la constitució de la comarca, segons explica l'alcalde de Moià i diputat al Parlament per Esquerra Republicana de Catalunya, Dionís Guiteras, inclourà una disposició addicional que donarà carta blanca als deu pobles per escollir el seu sistema de govern.

"Que un poble com Granera, amb 80 habitants, tingui el mateix pes que Moià, que és el municipi més gran, és un model molt potent", diu Guiteras. "Moià, i això l'anterior alcalde Josep Montràs ho va fer molt bé, és absolutament generós. Per això tenim els resultats que tenim, com una taxa d'atur molt baixa i una dinamització econòmica brutal", explica.