Sepides, l'organisme estatal propietari de la Botjosa de Sallent, s'ha compromès a resoldre els desperfectes urbanístics que s'acumulen al barri per falta de manteniment, però no hi ha posat cap data ni pressupost. És la resposta a l'expedient disciplinari que l'Ajuntament de Sallent va incoar fa uns dies contra aquest òrgan per reclamar-li una actuació urgent al barri després de més d'un any de no fer-hi res per conservar-lo (vegeu Regió7 del 8 d'agost).

L'expedient donava a Sepides (l'antiga SEPI, que depèn del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques) un breu termini per contestar, o seria el mateix Ajuntament qui executaria les obres necessàries i carregaria els costos al ministeri. La resposta ha arribat però és tan imprecisa que no convenç l'Ajuntament, disposat "a vetllar perquè no passin setmanes sense avançar en aquestes millores", segons ha apuntat l'alcalde, David Saldoni.

En la carta tramesa a l'Ajuntament, Sepides assegura que ja té demanada una valoració i un pressupost de cara a la contractació pública d'una empresa que tregui herbes i desbrossi zones verdes i vials, "però això ja fa temps que ho sentim, i encara no ens han especificat cap data d'inici", lamenta l'alcalde. Pel que fa a tasques de millora de vials, voreres i enllumenat, Sepides demana a l'Ajuntament un informe específic de què s'hauria de reparar exactament. Com que el barri és propietat de Sepides, Saldoni considera que "no ens tocaria a nosaltres fer això, però ho farem perquè no els quedi cap dubte de quines són les nostres reclamacions". Possiblement demà mateix, l'alcalde, l'arquitecta tècnica municipal i membres de l'Associació de Veïns de la Botjosa recorreran el barri per repassar els punts que s'han de millorar, amb la intenció d'enviar aquest llistat al ministeri la setmana entrant "i esperar que passin via amb l'execució", diu Saldoni.

A partir d'aquí, l'Ajuntament adoptarà una actitud expectant però sense abaixar la guàrdia, "perquè el barri mereix una atenció i una resposta més ràpides del que trobem en aquests moments", diu l'alcalde, que no descarta que l'Ajuntament pugui acabar actuant pel seu compte al barri i carregar el cost a Sepides si passa gaire més temps sense que l'estat hi faci cap intervenció de manteniment i millora.

50.000 euros en quatre anys

Sepides ha aprofitat la resposta donada a l'Ajuntament per posar de manifest les inversions fetes al barri per part del ministeri després de la millora als habitatges completada fa uns cinc anys.

Segons apunta en la carta tramesa a l'Ajuntament, des d'aleshores fins ara, Sepides ha invertit a la Botjosa 18.939 euros en reparació de carrers, i 23.085 euros més en tasques de millora de l'enllumenat.