L'alcalde de Súria, el convergent Josep Maria Canudas, tornarà a ser el cap de llista de CiU a les properes eleccions municipals. Així ho va ratificar el comitè local en una votació que va tenir lloc dimarts a la nit i en la qual l'actual batlle va sortir escollit per majoria.

Amb Canudas al davant, CiU va aconseguir trencar en els darrers comicis l'hegemonia del PSC i de l'exalcalde Antoni Julián, que va governar Súria durant quatre mandats, del 1995 al 2011. Però aquell 2011 va ser l'any de CiU i Canudas és escollit cap de llista (el darrer havia estat Ramon Codina) i capgira uns resultats que el 2007 havien estat molt dolents per a Convergència: si el 2007 la formació va ser la força menys votada de les que van obtenir representació (amb 232 vots), el 2011 va ser la més votada amb 825 vots.

Canudas va explicar ahir que des del punt de vista polític repeteix de cap de llista amb la idea de "mantenir la línia ascendent de CiU, consolidar vots i si pot ser ampliar-los". Des del punt de vista municipal, va assegurar que busca "donar continuïtat" a l'obra de govern iniciada fa tres anys: "la lentitud de l'administració i el moment econòmic han fet que no haguem pogut fer tot el que volíem i ens agradaria seguir per poder complir els objectius que ens vam marcar". Entre els deures pendents, Canudas va citar l'endreça de la zona del riu, on pretenia arranjar l'espai i fer-hi un camí de salut, un projecte al qual "no ens hem pogut ni apropar" a causa de la situació actual.