La Federació Catalana de Turisme Eqüestre conjuntament amb l´Agrupació Excursionista "Catalunya", amb les seves seccions de muntanya, BTT, turisme eqüestre i caiac organitza la travessa entre Cardona, última fortalesa en caure en mans de Felip V, i Barcelona penúltima. Aquesta ruta es recorrerà per etapes durant el cap de setmana del 3 al 7 de setembre.

La ruta comença amb l´etapa de Cardona a Viver i Serrateix, la segona jornada, el dia 4 de setembre, serà de Viver i Serrateix a Monistrol de Calders, amb una parada al matí a la plaça de l´Ajuntament de Navàs.

La tercera etapa anirà de Monistrol de Calders a Castellar del Vallès, i la quarta i última etapa és la que arribarà a Barcelona el 7 de setembre, el diumenge abans de la data de rendició de Barcelona. Durant aquesta arribada, es farà l´entrada a Barcelona sent rebuts per la Coronela a la Ciutadella i la comitiva anirà fins al Museu d´Història de Catalunya, al costat del moll. Un cop allà es farà una emotiva rebuda als membres que han realitzat la travessa des de l'Illa de Mallorca. Tots els participants es dirigiran a fer un homenatge al Fossar de les Moreres i al monument a Rafel Casanova, lloc on acabarà l´acte.

Aquesta travessa forma part dels actes del Tricentenari i és una ruta oberta a tothom qui vulgui participar.